Grupuri defavorizate

Grupurile defavorizate sunt grupurile lipsite de suport, care se află adesea în stare de sărăcie, fiind în incapacitate de a profita de oportunități sau de a se apăra în fața problemelor care pot să apară.

Grupurile defavorizate reprezintă o categorie care cumulează riscuri pe toate dimensiunile vieții fiind incapabile să facă față dificultăților.

Potrivit opiniei cetățenilor, Primăria și Autoritățile Publice Locale din comuna Parincea sprijină grupurile defavorizate, în special șomerii înregistrați sau neînregistrați (62.8%).

La această categorie se adaugă persoanele cu venituri reduse. Ponderea localnicilor care consideră că Primăria și Autoritățile Publice Locale sprijină acest grup defavorizat reprezintă 62.0% din total.

În ceea ce privește sprijinul acordat bătrânilor de pe raza comunei, 55.0% consideră că acest grup defavorizat este sprijinit, iar 45.0% consideră contrariul. Persoanele cu dizabilități sunt și ele sprijinite, potrivit opiniei a 51.9% dintre respondenți.

Potrivit opiniei celor mai mulți localnici, singurul grup defavorizat care nu este sprijinit îndeajuns de Primărie și Autoritățile Publice Locale este reprezentat de copiii instituționalizați. Mai mult de jumătate dintre cei chestionați sunt de această părere (52.7%).

 

Înapoi